Таванно отопление и охлаждане

Охлаждащ панел Varicool Carbon A и S

Отоплителни и охлаждащи панели на графитна основа

Uponor Varicool Carbon S е разработена специално за приложения с много високи термични натоварвания и съгласно най-високите архитектурни изисквания. В резултат на притискането на два нетъкани графитни панела с медна решетка между тях се получават твърди отоплителни и охлаждащи елементи, които се комбинират в таванна повърхност без фуги и посока след запълване на цялата повърхност. Използването на графит за активиране на таванната повърхност позволява да бъде постигната много висока отдавана мощност за охлаждане и отопление.

Uponor Varicool Carbon A е разработена за изпълнение като затворен метален таван. За тази цел отоплителните и охлаждащи решетки, състоящи се от медни серпентини, са вградени в матрица от графит с висока термична проводимост. След това панелите се вграждат в облицовката на тавана.

Закрепването е възможно в решетка, със скоби или като окачена система, както и като панелен таван в система за вмъкване, с тегло на единица от приблизително 10 kg/m². След свързване чрез системи от гъвкави тръби и хидравлично балансиране таванът постига охладителна мощност от 120 W/m², а отоплителна мощност от 133 W/m².

  • Покриване на големи топлинни натоварвания от до 45% по-висока отоплителна и охлаждаща мощност
  • Широк диапазон от приложения и лесен монтаж благодарение на до 60% по-ниско тегло
  • Версии за затворени метални тавани, както и таванни повърхности без фуги и посоки

Брошура Varicool Carbon A и S

  • Широк диапазон от приложения и лесен монтаж
  • Версии за затворени метални тавани, както и таванни повърхности без фуги и посоки
PDF 274.43kB